domingo, 24 de abril de 2011

XXV Obert del Catalunya Escacs Club - Ronda 8

La darrera ronda del torneig viurà una autèntica final: només hi ha dos candidats que puguin obtenir el triomf final: Lluís Mª Perpinya i Rubén Martín, els dos amb 7 punts. Perpinyà arribava a un final de torres amb peons d’avantatge contra Marc Capellades, mentre que Martín es desfeia de Jorge González després que aquest intentés obrir columnes sense èxit a canvi de dos peons.
Perpinyà té al seu favor les peces blanques i uns millors desempats, però que no li asseguren el primer lloc en cas de taules ni el segon en cas de derrota. A favor de Rubén Martín hi ha la bona ratxa que duu: 7 victòries consecutives, que segurament –diu ell- no aconseguia des de la seva època de jugador de “tercera”.
Per darrera, sis titulats més lluitaran entre ells per estar al podi, amb totes les places de premi encara per decidir. També estan per decidir tots els trams d’elo i la classificació de veterans, amb Fàbregas, Ridameya i Vilageliu en el grup de 5 punts.
La classificació que sí ha quedat decidida és la d’equips, ja que el Catalunya té 3,5 punts d’avantatge i no hi ha manera que el seu perseguidor més immediat, l’Escola d’Escacs de Barcelona, sumi aquests punts de diferència.
Com sol ser habitual, alguns jugadors aficionats que ja han complert el seu paper van demanar descans per aprofitar aquest diumenge de Pasqua, i per tant avui el nombre de taulers baixarà notablement.

Jordi Morcillo (Director del torneig)

No hay comentarios:

Publicar un comentario