viernes, 22 de abril de 2011

XXV Obert del Catalunya Escacs Club - Ronda 6

El torneig ha guanyat en emoció després d’aquesta sisena ronda. Orelvis Pérez ha cedit el liderat en solitari a Jonathan Cruz (EEB), que avui l’ha derrotat al primer tauler. Orelvis no podrà complir així el seu ambiciós objectiu d’acabar el torneig amb el 100% de victòries, però encara manté intactes les seves opcions de victòria final.
Acompanyant Orelvis en el grup de 5 punts demà es veurà un duel entre Perpinyà i Muñoz, el número 1 del rànking que sempre sol tenir al seu favor el factor dels desempats. I completant aquest grup hi ha Jorge González (Lleida), que intentarà frenar Cruz, i Rubén Martín, el mestre català local que avui ha guanyat amb autoritat el MI Luc Bergez.
A la zona mitja-alta de la taula, els veterans segueixen ben posicionats. Avui Ridameya i Fàbregas firmaven taules, i ara comparteixen liderat pel que fa a veterans amb Àngel Lázaro (Foment) i Justo Lleyda (Aragonès). Precisament demà un altre duel directe: Lleyda contra Ridameya, qui per cert és un any més el jugador més veterà del torneig (camí ja dels 82 anys).
En aquest grup de 4 punts destaca la presència de Josep Martínez Rovira (Terrassa), jove jugador amb un discret elo català i el número 83 del ranking. No osbtant, observant les seves partides d’aquesta avaluació, ja es pot veure que ben aviat farà un salt d’elo important.
Les rondes cada dia s’allarguen més, i és freqüent que les darreres partides acabin a les 21h passades. En un costat de la sala, Jorge González treballava el final de torres contra el mexicà Jorge Alberto Ramírez. En l’altre extrem, també un final elaborat en el qual Alejandro Gisbert (Ideal Clavé) guanyava el jove Ricard Nadal (EEB). Per cert, bonic detall per part de Gisbert, que a més d’elogiar el joc del seu rival l’ha ajudat a recompondre la seva planella un cop acabada la partida, i això que ja eren les tantes.
El Catalunya segueix manant en la classificació per equips: avui els quatre jugadors de l’equip A (Martín, Roche i germans Vargas) han sumat 3,5 punts. No obstant, els dos byes de Roche, que està fent un bon torneig, faran quls altres tres no es puguin adormir, perquè per darrere vénen equips força compensats, com l'Ideal Clavé o l'Espiga de les Corts. 

Jordi Morcillo (Director del torneig)

No hay comentarios:

Publicar un comentario