martes, 19 de abril de 2011

XXV Obert del Catalunya Escacs Club - Ronda 1

Ha arrencat una nova edició de l’obert del Catalunya Escacs Club, que enguany compleix les seves “noces de plata”. Són ja 25 anys en els quals ha conegut molts locals i diferents horaris, fins que en els darrers quatre s’ha celebrat durant la Setmana Santa.
La nòmina de participants ha baixat a 90, probablement seran uns quants menys quan es confirmi la participació real. Això suposa un lleuger descens respecte la fita de 102 assolida l’any passat. Aquest 2011 no hi ha restriccions en el calendari i això ha provocat que l’open coincidís amb altres tornejos com l’obert del Jake (dissabtes) i el de l’UGA (dimarts). Tradicionalment, la setmana santa només tenia un torneig obert (abans era el Campionat de Catalunya Absolut), i les finals d’edats i juvenils de Catalunya. El pastís dels escacs catalans és gran, però si el repartim massa ens quedarem tots amb gana.
Pel que fa als favorits per al triomf, hem vist les cares conegudes habituals (Muñoz, Orelvis, González, Vidarte). La resta de jugadors també té una majoria de fidels que anualment es donen cita al nostre torneig. Els bons premis per als trams i al millor equip són un reclam per al jugador aficionat de diferents nivells. Alguns també van expressar ahir la comoditat amb què es juga gràcies a les bones condicions de la sala i l’ambient de competició que es genera.
Els resultats de la primera ronda van ser “de llibre” si ens fixem en els deu primers taulers. La primera teòrica sorpresa va ser la derrota del millor jugador local, el MC Rubén Martín contra Juan Ignacio Méndez (Barberà). En general no va ser una bona jornada per als jugadors del Catalunya, ja que només Eduard Roche va aconseguir el punt sencer (però a costa d’una altra sòcia). És cert, però, que la majoria no van passar el tall de la primera ronda, on sol ser molt difícil fer saltar la sorpresa.

Jordi Morcillo (Director del torneig)


No hay comentarios:

Publicar un comentario