martes, 19 de abril de 2011

XXV Obert del Catalunya Escacs Club - Ronda 2

Els favorits segueixen marcant la pauta en aquesta edició de l’obert del Catalunya. Tots els titulats internacionals que prenen part, un total de vuit, segueixen al capdavant del torneig amb dos punts, acompanyats per nou jugadors més. Un total de 17, per tant, que encapçalen una competició de moment amb poques taules i de moment sense cap partida memorable.
Entre els jugadors que es mantenen amb el 100% de punts, hi trobem dues “sorpreses”: el jugador del CECOB Fernando Adrián Cárdenas i el madrileny Javier Martín-Consuegra (Pueblo Nuevo). No és un torneig que rebi massa participació d’arreu d’Espanya, però els pocs que venen sempre acostumen a fer bones actuacions.
Una altra constant de les primeres rondes és la parsimònia d’alguns dels titulats en comparèixer davant del tauler. Les bases estipulen un màxim d’una hora per presentar-se a la partida, i és freqüent veure alguns dels primers del rànking arribant 30 ó 40 minuts tard. La intenció d’aquesta hora d’espera era possibilitar una arribada tranquil·la als participants, en unes dates on el transport metropolità no funciona amb la normalitat d’altres èpoques de l’any. En una hipotètica futura edició, caldrà pensar en una reducció del temps d’espera.
Finalment, cal dir que la gran majoria dels jugadors del Catalunya no acaben de recuperar-se en la classificació, ja que molts van haver d’enfrontar-se entre ells. El sorprenent “líder local” és el jove Alain Forton, que recentment s’ha federat al club després d’haver estat uns quants anys parat (antigament militava al Figueres). Amb un punt i mig, supera a jugadors més veterans com Rubén Martín o els germans Vargas Drechsler.

Jordi Morcillo (Director del torneig)


No hay comentarios:

Publicar un comentario