domingo, 24 de abril de 2011

XXV Obert del Catalunya Escacs Club - Ronda 7

Segueix l’emoció a la classificació general. Els qui fins ara han estat líders en solitari, no han pogut refermar el seu avantatge i a falta de dues rondes tenim un trio capdavanter amb 6 punts: Jorge González, Lluís Mª Perpinyà i Rubén Martín. González es va tornar a mostrar molt segur en el final i no va donar opció a la fortalesa que intentava muntar Jonathan Cruz, fins ahir líder. Perpinyà, per la seva banda, va imposar un atac precís sobre l’enroc llarg de Miguel Muñoz. És la primera derrota de Muñoz en dos anys a l’Open, ja que l’any passat, tot i ser cinquè, va cedir cinc taules. I Rubén Martín, del Catalunya, va guanyar el seu segon MI consecutiu. Ahir va ser Orelvis Pérez, que ben aviat es va quedar amb dama de menys amb una compensació material insuficient. Martín va perdre la primera ronda i ha encadenat sis victòries consecutives i té una oportunitat única de culminar una actuació sonada. Però com ell mateix diu, res del que facis en un suís garanteix res si falles les dues últimes rondes.
La resta de favorits segueixen a l’expectativa, molts amb 5 punts, i ja només les dues victòries els assegura ficar-se de nou a les places d’honor. En aquest nodrit grup hi ha els veterans Ridameya i Antonio Fàbregas, ambdós en bona forma, i Julio Fernández, jugador del Granollers que darrerament està tenint bones actuacions als tornejos.
En la classificació per equips, el Catalunya segueix marcant la pauta, però és una avantatge que es pot eixugar en una sola ronda, tenint en compte que el suís és com un pèndol, que cada dia canvia de direcció.
Ahir la quarta planta de Cotxeres de Sants es va omplir de públic, molt més del que és habitual. Es notava que les vacances havien començat i que alguns joves ja havien tornat de les finals d’edats.

Jordi Morcillo (Director del torneig)

No hay comentarios:

Publicar un comentario