martes, 19 de abril de 2011

XXV Obert del Catalunya Escacs Club - Ronda 3

Set jugadors es mantenen amb la totalitat de punts després de tres jornades. Tots ells són titulats, a excepció del veterà Josep Mª Vilageliu (Collblanc), que ahir va guanyar amb negres al MI Arturo Vidarte (Montcada). Vilageliu va arribar al final amb dos peons de més i va saber imposar aquest avantatge sense titubejar.
Aquesta ha estat la primera sorpresa important del torneig. La resta de favorits van guanyar les seves partides, a excepció de Luc Bergez, quart del rànking, que no va passar de les taules contra el jove mexicà Jorge Alberto Ramírez, un Mestre Candidat que ofereix molt bones maneres.
La tercera ronda va oferir més lluita que les anteriors i ha estat la més llarga amb diferència. El MI Miguel Muñoz, primer del rànking, va haver de jugar un llarg final contra el MC Marc Capellades, que durant moltes jugades semblava una posició de taules, malgrat el cavall de més de Muñoz.
Ahir s’acabava el termini per formar equips: hi ha un premi al millor equip, que ha d’estar format per quatre jugadors. Enguany no hi ha equips amb jugadors titulats i això fa que la classificació estigui ben oberta: el Catalunya té dos equips, Sant Martí, Ideal Clavé, Espiga i Escola d’Escacs de Barcelona un. A priori és una bona oportunitat per a què el club amfitrió guanyi aquesta classificació, després de dos anys sense massa opcions per la presència d’equips forts.
Finalment, la participació real la podem xifrar en 89 jugadors (que hagin jugat almenys una partida). Tot i no complir les expectatives més optimistes, es tracta de la segona millor participació dels darrers cinc anys.

Jordi Morcillo (Director del torneig)

No hay comentarios:

Publicar un comentario