miércoles, 20 de abril de 2011

XXV Obert del Catalunya Escacs Club - Ronda 4

La quarta ronda ha comportat ja els duels entre els jugadors titulats. Ara ja només són dos els que resten amb la totalitat de punts: Orelvis Pérez (SCC Sabadell) i Jorge González (Lleida), que demà es veuran les cares i es podria originar el primer líder en solitari. Orelvis s’ha desfet del seu “doble compatriota” Lázaro Lorenzo (pel que fa a pàtria d’origen i d’adopció), mentre que Jorge González ha aguantat l’envestida i els sacrificis de Perpinyà, per imposar la peça de més en una emocionant partida.
Entre els primers de la classificació, destaca Federico Catarineu (Ideal Clavé), amb 3,5 punts. És cert, però, que encara no se les ha vist amb cap “coco” i demà serà per a ell la prova de foc.
Avui s’ha donat la curiosa situació que la ronda coincidia amb la 3a ronda de l’obert setmanal de l’UGA. A les Cotxeres de Sants, les partides comencen a les 16,30, mentre que a Gràcia ho feien a les 19,30. Alguns jugadors van preferir demanar descans en un o altre lloc, però altres hauran pensat que és factible jugar dues partides lentes en una tarda, amb desplaçament de cinc parades de metro inclòs i el conseqüent risc de presentar-se fora de temps. Entre ells, els titulats Muñoz, Vidarte i Orelvis, que han pogut acabar les partides en un temps raonable. Tot i així, encara han deambulat una estona per la sala d’anàlisi i hauran començat la partida amb uns minuts de retard.
Bon comportament sobre el tauler dels veterans. Si ahir citàvem a Vilageliu, avui cal fer menció de l’incombustible Josep Ridameya (UGA). Absent la primera ronda, ha encadenat tres victòries, la d’avui gestionant amb eficàcia un final amb avantatge i poc temps al rellotge.
Pel que fa als jugadors locals, se segueixen produint enfrontaments directes (Alain Forton – M.Vargas i Alicia Ibarguren – Andreu Ortega), però la tònica general és a la millora dels resultats. Rubén Martín i Eduard Roche se situen amb 3 punts en la zona mitja-alta. El veterà José Aunés, amb 2 punts, es mostrava eufòric després de vèncer Josep Arias Velasco, i confirma la seva bona ratxa que li dura des del Campionat d’equips. Tot i acabar ben aviat, ha anat passejant alegrement la seva eufòria durant tota la ronda.

Jordi Morcillo (Director del torneig)

No hay comentarios:

Publicar un comentario