domingo, 20 de febrero de 2011

Crònica Campionat del CEEB - Jordi Morcillo

Pau Juan segueix sumant: Campió de Barcelona sub-16

El jove del Catalunya, i puntal de la nostra pedrera, Pau Juan Bartrolí, de 14 anys, es va proclamar divendres passat campió del Barcelonès en categoria sub-16. En el seu primer any a la categoria, i després de comandar la competició durant les sis primeres rondes, el nostre jugador va alçar-se amb el triomf amb una darrera ronda d’infart.
Amb un jugador líder en solitari, Miquel Sierra (Sant Andreu), i cinc jugadors empatats a 5,5, qualsevol d’aquests sis podia alçar-se amb el triomf. A favor d’en Pau, hi havia el fet que jugava amb el líder, i respecte als demés jugadors tenia un cert avantatge amb els desempats. En contra, jugar amb peces negres, cosa que ell mateix reconeix que li resulta força incòmode.
En Pau va plantejar una defensa Caro-Kan, en la qual va assolir igualar la posició, tot i que el seu rival anava guanyant espai progressivament. El canvi de dames, entrant en un final amb dues torres per banda, va beneficiar el nostre jugador, que va aprofitar les debilitats dels peons rivals per entrar en territori enemic i caçar una de les torres. Cal destacar que els moments decisius es van jugar amb pocs minuts de temps als dos rellotges, i que en aquesta situació en Pau va saber gestionar millor els nervis. Ja ens ho va demostrar al Campionat per equips, on va assolir un punt decisiu a les acaballes del matx amb el Sabadell C.
És el tercer títol d’en Pau als Campionats Escolars, i el segon consecutiu: campió sub-12 el 2007, campió sub-14 el 2010 i campió sub-16 enguany. Proper objectiu: les finals de Catalunya a Salou, on des de fa anys se li resisteixen les posicions de privilegi.

Marc Ayllón, 6è classificat sub-8

La resta de jugadors del club va quedar, en general, força lluny de les posicions d’honor.
L’excepció va ser el debutant Marc Ayllón, que amb 7 anys va classificar-se en sisena posició en categoria sub-8, amb sis punts. Tot i un joc encara per perfeccionar i una rapidesa excessiva, en Marc va mostrar bones maneres. Aquesta posició, a falta de confirmació oficial, li pot valer mitja plaça a la final de Catalunya sub-8.
En categoria sub-10, Alfredo Machaca va notar la inexperiència del debut, però mica en mica es va posar a to i va assolir 3 punts, en la posició 66 (de 97 jugadors).
En sub-12, on teníem més representació, el sempre combatiu Sergi Carbajal va acabar 18è amb 5 punts, i en cas de guanyar la darrera partida hagués pogut pujar als llocs d’honor. En el seu primer any a la categoria, en Sergi provarà sort a les finals de Salou: és un participant incansable.
Van complir la Mònica de la Fuente i el Gilbert Puy, els alumnes que va iniciar en els escacs el nostre recordat Josep Coll al CEIP Tres Pins. Ambdós van fer 4 punts, tot i que la Mònica, amb 4 de 6, estava en plena lluita per a la classificació femenina. Jordi Sumoy, amb 2 punts, va notar excessivament les dues rondes que va faltar.
En categoria sub-14, al nostre únic representant, Alejandro Calderón, també li van pesar les dues rondes que no va jugar. Amb 5 punts, va ser 12è i la sensació és que podria haver estat força més amunt en cas de jugar-les totes.
Els altres dos participants sub-16, Andreu Ortega (31è amb 3,5) i Arnau Sendra (44è amb 2) van fer un paper digne tenint en compte les seves possibilitats i que eren debutants a la categoria.
La majoria d’ells seguiran donant guerra a la fase per equips, a partir del 4 de març.

Jordi Morcillo (Catalunya EC)

No hay comentarios:

Publicar un comentario