domingo, 20 de marzo de 2011

Catalonia - Catalunya

CATALONIA 7 - CATALUNYA 3

Des del 14 de febrer de l'any passat el Catalunya no coneixia la derrota. 15 jornades consecutives, incloent fase regular y playoff, a les quals avui el fort equip de Manresa ha posat punt i final de forma contundent. I per més "inri", el resultat s'ha donat el dia clau, en què podíem assegurar un dels llocs d'honor i encarar l'última jornada amb opcions a tot. 

Però avui, i aquests darrers dies, el destí s'ha girat en contra de l'equip de Sants. A dues baixes ja sabudes per diferents motius, s'hi han sumat a darrera hora dues més per malaltia. Ahir a les 9 del vespre va caldre retocar l'equip, i encara avui a les 7,30 una altra vegada. Això ha provocat un debilitament sobretot els darrers taulers, on el Catalònia no ha tingut pietat de nosaltres i ha aconseguit un resultat que li va com anell al dit de cara a possibles desempats. Del tauler 5 al 10, inclosos, el resultat ha estat contundent: 6-0.

Per als visitants, la cosa ha començat malament, perquè a les 10h Sulleva ja havia perdut. Poc després, Carlos Vargas anava amb peça de menys i s'havia de rendir. El meu punt en una posició bastant boja ha posat un 2-1 que en cap moment ha fet albergar esperances de res. He vist la resta de partides, i en la majoria hi havia desavantatge material sense compensacions, a excepció de Xavi Serrano, que ha pogut imposar un fort alfil contra l'enroc enemic. I el tercer punt visitant, l'ha posat Felipe Vera en un final on l'alfil ha actuat millor que el cavall. No hem jugat amb tots els efectius, és cert, però tampoc hem estat encertats sobre el tauler.

Encara queda una jornada, però el Catalunya ja només depèn de si mateix per ser al play off. Vilafranca amb 7 punts, i triple empat a 6,5 entre Catalonia, Mollet i Catalunya, amb els desempats a favor dels dos primers. El Catalunya rep el Vilafranca, i els altres dos equips tenen encontres a priori més senzills, però amb equips que es juguen la permanència i això els pot afegir dificultat. 

Tot i la derrota, he de felicitar i aplaudir tota la gent que ha col·laborat en minimitzar les baixes d'avui. Des d'Alex Reyes, delegat de l'equip B, a qui li hem posat més difícil la tasca de pujar el seu equip a Preferent i només ha pogut empatar amb un equip de circumstàncies; fins als jugadors que han hagut d'alterar els plans de preparació o de viatge per avui. En general ha estat un dia força dolent per als equips del Catalunya, amb l'excepció del D, que té força factible la possibilitat de pujar. La resta, encara hem de fer els deures, i alguns no depenem de nosaltres. Però hi ha vida, i emoció!

Jordi Morcillo (Catalunya EC)

No hay comentarios:

Publicar un comentario