domingo, 24 de febrero de 2013

6a ronda: Que algú ens pessigui...


Catalunya 6 – Tarragona 4. La sorpresa continua, i amb 5 punts de 6 rondes és ben segur que estarem a la meitat alta de la taula. No només això, sinó que la possibilitat de pujar a Divisió d’Honor no és ni molt menys una quimera, és simplement factible. És més: per molt malament que ens vagin les coses, ens plantarem a la darrera ronda amb possibilitats matemàtiques de pujar o entrar a la promoció d’ascens. Ni els pronòstics més optimistes podien vaticinar una marxa tan impecable. Bé, una excepció: el nostre aleví Magí Bernat creia fermament en les nostres possibilitats ja el mes de novembre, amb innocència però amb convicció.
Igual que la setmana passada, avui hem hagut de lluitar contra un marcador advers, i no només l’hem igualat sinó que l’hem capgirat amb solvència. El matí ha començat amb intercanvi de cops: taules dels invictes números 1 i 3 (Jordi Amigó i Rubén Martín), primera derrota d’en Felipe Vera i victòria meva després d’un sacrifici no del tot clar (2-2). Cap allà les dotze del migdia, David Vigo feia taules en un final de cavalls amb peó de menys (2,5-2,5), però al seu costat Alejandro Sáez duia una peça de menys irremuntable. Calia comptar amb aquesta derrota i, de les quatre partides restants, no semblava que poguéssim treure els dos punts i mig: estàvem un pèl pitjor o amb igualtat. Però ja amb 2,5-3,5 hem girat la truita de forma sobtada amb tres victòries: el rival de Xavi Serrano es complicava de mala manera i es deixava peça, mentre que Ernest Bernat feia bons els riscos que havia pres amb el seu rei per forçar una xarxa de mat (4,5-3,5). Amb aquest marcador, ja ens valien dues taules, però pocs minuts abans Pedro Serrano havia rebut ordres d’intentar guanyar. Almenys ha servit perquè desequilibrés la posició i acabés guanyant el punt definitiu. Amb la victòria al sac, Pau Juan (molt valent altre cop avui) ha signat l’empat en un final de taules mortes.
El Tarragona, superior en elo a la majoria de taulers, ha enterrat en 10-15 minuts fatídics les seves esperances d’ascens. Aquests dos matxos a casa contra ex-Divisió d’Honor els hem saldat amb un sorprenent 1,5/2. Sembla mentida que, al mes de novembre, en saber el calendari, vam assenyalar aquestes dues rondes com a rondes on la gent podia faltar si tenia altres compromisos, comptant que no teníem “possibilitats raonables” de puntuar. La millor notícia és que tenim tres rondes per jugar a totes, però sense pressió, sabent que un hipotètic 0/3 ens deixa amb uns excel·lents 5 punts a Primera Divisió.

Els filials es retroben amb la victòria
Després d’unes quantes rondes sense massa encert, avui ha estat una jornada bastant positiva per als filials. L’equip B ha guanyat amb solvència al CECOB: 6-4, idèntic resultat que l’equip A però amb força més solvència. L’anàrquic equip de Comissions Obreres té taulers de força nivell, però una alarmant manca d’organització. Cap a les 9,45 el delegat encara feia trucades: no per saber si la gent anava venint, sinó per acabar de tancar els 10 jugadors de l’equip!
El Catalunya B ha cimentat la seva victòria en els taulers on marcaven clara diferència: els 3 últims. Destaca l’score de Manuel Vargas (5,5/6), un clar candidat al premi pitxitxi d’enguany.
L’equip C ha estat l’únic en cedir, sacrificat aquesta vegada en benefici del més necessitat D. Els nostres no han estat rival per al Sant Martí C, que s’ha passejat pel Casinet amb un contundent 1,5-6,5, tot i tenir tres taulers més fluixos de l’habitual. En part, aquest “debilitament” es pot deure al reforçament que han fet del seu equip E, que precisament s’enfrontava al Catalunya D, alhora reforçat amb tot el que podia. És una estratègia que estem adoptant els últims dos anys per optimitzar els jugadors de la “zona mitja” (1800-1900), i que només es poden permetre clubs amb moltes fitxes: el Sant Martí n’és el màxim exponent.
El Catalunya D, guanyant per 4,5-1,5, ha fet un pas molt important, però no definitiu, cap a la salvació. Els dos punts poden ser suficients però caldrà ser prudents.
Qui segueix en línia ascendent és el Catalunya F, amb molts debutants: avui ha fet un 4-0 al jove equip del Cornellà E. Els nostres segueixen a la part alta, tot i que encara han de descansar i sembla complicat lluitar per un ascens. Avui ha descansat l’equip E, que també mira de reüll als llocs de dalt.
Pel que fa a les classificacions individuals, que recordem que només són simbòliques, Manuel Vargas encapçala el “pitxitxi” amb 5,5 punts. El millor sub-16 és Magí Bernat amb 3,5. Lluís Villalonga és el millor veterà amb 4 punts mentre que Xavier Giner encapçala la classificació dels debutants amb 3,5.

Jordi Morcillo

No hay comentarios:

Publicar un comentario