domingo, 10 de febrero de 2013

4ª ronda: El Catalunya, en posició d’ascens a Divisió d’honor


L’equip A continua comportant-se de manera excel•lent en el grup més dur (amb molta, moltíssima diferència, per cert) de la Primera Divisió. Després de guanyar avui en el difícil desplaçament contra el Gerunda (altre cop 4,5-5,5), l’equip és segon en solitari, amb 3,5 punts, que podrien ser suficients per complir l’objectiu inicial de la permanència. La realitat és que els “teòrics” candidats a la permanència estan donant ensurts als “grans” i el grup està més incert que mai. 
El matx d’avui, tot i l’ajustada diferència, potser es podria haver guanyat abans, quan a les 12,30h el marcador assenyalava un 1-4. Taules de Felipe Vera i Alejandro Sáez i victòries de David Vigo, Rubén Martín i el solvent Xavi Guerrero, que avui tornava a l’equip A on sempre sol complir amb escreix. Les taules de Jordi Amigó (excel•lents 3 de 4 al primer tauler) i la derrota d’en Pedro Serrano posaven un 2,5-4,5, amb bones perspectives, ja que jo tenia millor final, Xavi Serrano no estava pitjor i l’únic que estava inferior era en Pau Juan. Però en Xavi s’ha deixat la bandera, en Pau ha acabat cedint i per tant m’ha tocat decidir un final de torres amb peó de més. Amb poc temps al rellotge, el meu rival ha comès més imprecisions que jo i el final probablement s’hagi decidit per un temps. Primera victòria, en un moment decisiu, que donava el punt a l’equip.
El coixí sobre la zona de descens és ja de 3 punts a falta de 5 rondes. Alguns encara veiem l’ampolla mig buida, i pensem que les matemàtiques encara no les tenim a favor. Però altres ja veuen, potser amb raó, que no ens hem d’acomplexar davant cap equip. Sense anar més lluny, la setmana que ve rebem l’històric Terrassa i, passi el que passi, sortiran del Casinet encara per darrere nostre a la classificació. Aquesta mini-lliga entre quatre rivals directes l’hem superat amb nota i ara caldrà buscar alguna campanada.

Mala jornada per als filials
Els desplaçaments es presentaven complicats per seguir la bona tònica de la resta d’equips, donat que durant la setmana es van anar succeint les baixes a tots ells. A l’espera del resultat de l’equip F, la resta d’equips ha perdut i la possibilitat d’aspirar als ascensos, en el cas del B i el C, es redueixen notablement. L’equip B ha perdut contundentment a Badalona (7-3), contra un equip no superior a d’altres rivals a qui els nostres ja havien guanyat. El C i el D han anat amb equips compensats, però cap d’ells amb prou força per vèncer a places difícils com Mollet C i EDAMI, respectivament. Potser caldria fer un xic d’autocrítica i pensar que un desplaçament a Mollet no és anar massa lluny, però seguim tenint un bon nombre de jugadors per als quals sortir de la ciutat suposa un problema.

Qui relativament ha sortit menys mal parat és el Catalunya E, que ha perdut per la mínima amb el Maragall B (2,5-1,5), un equip que no aspira a pujar (sol presentar 2-3 jugadors), però qué té 2 jugadors que ronden els 2000 d’elo. Per tant, a tots els equips els treu un parell de puntets perfectament. Cal destacar les taules del nostre aleví Magí Bernat, contra un 2033, que és el mig puntet que manté l’equip E líder pels pèls.

Ara ens esperen dues setmanes seguides jugant a casa, on recuperarem algunes baixes i a més alguns equips tindran vacants. No serà fàcil seguir puntuant com fins ara (venen els equips del que se sol denominar “Tourmalet”) però mentre tinguem coixí podrem jugar amb comoditat.

I Edició dels premis del Campionat per Equips
El Catalunya estrenarà, aquest 2013, la primera edició dels premis individuals del Campionat per Equips. No es tracta pas de fomentar l’individualisme, perquè es tracta d’un senzill trofeu, però sí de reconèixer els jugadors que més destaquen. S’establiran cinc categories de premiats:
1) Trofeu Pitxitxi: al màxim “golejador”
2) Trofeu Júnior: al millor jugador sub-16 (any 1997 i posteriors).
3) Trofeu Veterà: al millor jugador de més de 65 (any 1948 i anteriors).
4) Trofeu al millor debutant: jugador que participi per primer cop al per equips.
En aquestes categories, comptarà el nombre de punts fets en primer lloc, el percentatge en segon lloc, el nombre de partides jugades en negres en tercer i, finalment, el major nombre de partides jugades en un equip superior. No són acumulatius: en cas d’aspirar a més d’un, prevaldrà el de més entitat (Pitxitxi per sobre la resta).
Hi haurà un cinquè premi, que serà decidit per una comissió de delegats i membres de la Junta:
5) Premi Compromís: al jugador que, a criteri del jurat, hagi demostrat més compromís amb els equips.
Els premis s’entregaran el dissabte 6 d’abril, durant el Sopar de Germanor.

Jordi Morcillo

No hay comentarios:

Publicar un comentario