domingo, 3 de febrero de 2013

3ª ronda: El Catalunya obté un triomf vital

Novament per la mínima i “in extremis”, el Catalunya ha tornat a sumar un triomf imprescindible de cara a l’objectiu final, que tot i els aparentment excel·lents 2,5/3, segueix sent la permanència a Primera Divisió. El Sant Boi, un dels rivals més directes en la lluita, ha venut molt cara la seva pell en tots i cadascun dels taulers. Es tracta de gent molt experta en la categoria i absolutament entregada a l’interès col·lectiu: si cal buscar victòria en posició inferior, es fa. D’aquesta manera, un matx que amb 4-2 semblava ben encarat no s’ha decidit fins les 13.45.
Avui novament els primers taulers s’han mostrat eficaços (taules de Felipe Vera i Rubén Martín), més que no pas la segona meitat. David Vigo guanyava el primer punt sencer, compensat per la meva derrota, quan una maniobra no massa complicada em duia a un final de taules. Xavi Serrano i Jordi Amigó posaven l’assenyalat 4-2. I a partir d’aquí, molt de joc damunt del tauler i també entre els delegats, que contínuament anaven incitant els jugadors a fer taules o bé forçar la partida. De les quatre posicions, teníem dues lleugerament inferiors (Villalonga i Bernat), una amb equilibri (Sáez) i una amb lleuger avantatge (Pau Juan). Sembla suficient per obtenir el punt i mig que s’ha fet esperar ben bé una hora. Ernest Bernat recuperava jugant molt actiu i entrava en un final de taules (4,5-2,5), mentre que Sáez feia servir la tàctica per entrar en un final lleugerament millor, tot i que amb només segons al rellotge. Alhora, Villalonga es complicava i quedava quasi perdut i Dani Moreno (rival d’en Pau Juan) rebia ordres de forçar la partida, cosa que ha intentat i almenys l’ha complicat força. El nostre jugador menorquí perdia, i finalment el punt l’havien de posar els dos juniors d’or (Juan i Sáez), mig cadascú però en posicions que difícilment haguessin perdut.
El bon resultat no és només cosa seva, però avui han sabut jugar sota màxima pressió i ho han fet amb nota. Fa uns dies, un delegat d’un dels nostres rivals opinava que a en Pau se li faria molt coll amunt el número 4 i els 2266: de moment aquest delegat porta tres rondes equivocant-se.
Els 2,5 no són suficients per a la permanència, però almenys ara cada setmana tenim pràcticament un “match ball” i qui sap si a alguns ens servirà per jugar més tranquils.

Tres dels cinc filials, líders!
La bona jornada la completaven els equips filials. L’equip B continua impecable amb 3/3, guanyant l’Arenys de Munt per un contundent 7,5-2,5. Val a dir que avui el Catalunya B ha presentat, probablement, la millor alineació de la seva història. Jugadors com Pedro Serrano, Sulleva, Guerrero, Baeza, Pascual i Manolo Vargas eren fa 2-3 anys titulars de l’equip A i a ells correspon part del mèrit que el primer equip sigui on és ara. L’ascens a Segona pot semblar una quimera, però –per suposat- els nostres no aniran mai amb l’excusa de “no volem guanyar perquè no ens interessa pujar”. Ara comparteixen liderat, ni més ni menys, amb el potent La Lira.
L’equip C, per la seva banda, s’ha permès el luxe de cedir tres dels seus titulars i encara així golejar el Cerdanyola E per 6-2. Els apurs de l’any passat, pel que fa a punts i desplaçaments, queden aparcats i els nostres podran gaudir també de la competició de forma sana. El Catalunya C també comparteix liderat del grup.
Qui sí necessitava sí o sí el triomf era el D i ho ha aconseguit també amb un resultat de tennis (6-0), amb jugadors – com ja assenyalàvem- del C i gent de garanties per sota, com l’enratxat Marc Juan. El Tres Peons H és el rival més directe per a la permanència i no valia a badar.
I el tercer líder és el simpàtic Catalunya E, de base jove. Avui un contundent 4-0 a l’Ateneu Colon H els manté a dalt de tot i deixa via lliure a la il·lusió dels seus protagonistes. L’única derrota del dia ha estat el contundent 0-4 de l’equip F contra el Sant Boi C, que comptava a les seves files amb la campiona d’escacs de base Joana Ros.
La setmana que ve toca clavar els colzes novament perquè ens esperen desplaçaments difícils a quasi tots els equips. La moral i els punts, de moment, segueixen a l’alça.

Jordi Morcillo

No hay comentarios:

Publicar un comentario