lunes, 19 de marzo de 2012

RONDA 8: JORNADA RODONA AL CASINET

Els equips del Catalunya han fet els deures una jornada abans d’acabar el Campionat i han evitat que la temible última ronda sigui decisiva (temible pel canvi d’horari i per jugar tots com a visitants). Només l’equip A té una assignatura pendent, però ja la duia des de feia unes quantes setmanes. Almenys avui s’ha assegurat la segona posició, que dóna dret a jugar el playoff a casa, i els resultats d’avui li atorguen una lleugera esperança d’optar a l’ascens directe.
El matx d’avui amb el Sant Adrià ha estat el més descafeïnat d’aquest any, ja que els visitants, amb la permanència a la butxaca, han vingut amb només set jugadors, dels quals només cinc eren titulars habituals. Les tres incompareixences i dues victòries ràpides (de Vigo i Pedro Serrano) han posat un 5-0 al marcador, que poc després ha rematat Vilageliu en una partida de caire tàctic. Felipe Vera, quasi simultàniament, signava taules i els tres restants han tingut partides força lluitades contra jugadors de dilatada experiència. No en va el Sant Adrià fa només dos anys que jugava a Divisió d’Honor. Finalment, victòries de Jordi Amigó i Rubén Martín (van agafant la forma poc a poc) i l’única derrota ha estat per a Mario Gavilán, que no obstant es mostra com el jugador més lluitador cada setmana: és l’únic jugador que encara no ha signat taules. Sense anar més lluny, els tres primers taulers porten quatre taules cadascun.
Els comptes per a la darrera setmana són ben clars: el Catalunya necessita sumar mig punt més que el Tordera per pujar al primer lloc. En cas de victòria, no importa la diferència. En tot cas, serà una bona pedra de toc contra un equip amb cara i ulls, de cara a preparar un més que probable play off.
L’emoció s’ha traslladat avui a la sala gran, on el Catalunya B ha tingut un matx contra les cordes durant tot el matí contra el sòlid equip de l’Arenys de Munt. En molts moments, algunes partides semblaven perdudes (Sulleva i Roche) i finalment han acabat en taules. Els primers en guanyar han estat el delegat Alex Reyes i Manolo Vargas, mentre que també han contribuït amb victòria un solvent Marc Maspoch (última incorporació) i el sempre lluitador Baeza. Encara que no consti al quadre oficial de la Federació, el vuitè lloc d’aquest grup (que en el pitjor dels casos ocuparia el B) no donarà en cap cas el descens, tenint en compte el sistema de descensos compensats entre la Segona Divisió i la Preferent. L’enhorabona a tots els qui han contribuït a aquesta gesta, tenint en compte que–paradoxalment- moltes rondes han hagut de lluitar amb rivals més forts que els que s’enfrontaven al mateix equip A.
Els equips C i D també s’han fet un homenatge a ells mateixos, ja que és la primera ronda que han pogut presentar dos equips competitius alhora. Fins ara, han hagut de traslladar forces amunt i avall, però avui tant un com l’altre han lluitat de tu a tu amb rivals de certa entitat. L’equip C s’ha desfet del Mollet B (aspirant a l’ascens) per 4,5-3,5 i el D ha guanyat el Montcada C (5-3). El Catalunya C converteix la permanència virtual en matemàtica, mentre que el D acaba el torneig sobrat de punts i amb una lleugeríssima possibilitat d’entrar als quatre primers, que poden ascendir de categoria. Un ascens que, d’altra banda, no interessa de cap manera, vistos els problemes d’enguany per formar equips i desplaçar-los.
Bona prestació de l’equip E, perdent per la mínima davant l’Ateneu Barcelonès B (1,5-2,5), amb una remuntada final inversemblant de Xavi Torrents. I excel·lent actuació dels nostres alevins (amb permís de Juli Bernat), que han guanyat 4-0 al Peona i Peó G.
Esperem poder acabar bé la temporada amb l’ascens de l’equip A, que avui s’ha guanyat tenir una segona oportunitat (seria, si fos el cas, el 15 d’abril). Però en tot cas, la millor notícia segueix sent el salt qualitatiu de la pedrera. Ja sabem que de l’elo, no n’hem de fer gaire cas. Però només uns números a tall d’exemple: Pau Juan +31, Calderón +44, Marc Petit +21, Andreu Ortega +38, Sergi Carbajal +17... Tots els citats, més en Magí Bernat, ens representaran d’aquí a quinze dies a la Final Catalana d’Edats.

Jordi Morcillo

No hay comentarios:

Publicar un comentario