lunes, 21 de enero de 2013

Catalunya Per Equips Ronda 1


Campionat de Catalunya per equip 2013

El Catalunya debuta amb bon peu

El primer equip del Catalunya ha començat la temporada del retorn a Primera (després de jugar per últim cop el 2002) amb bon peu, sobretot pel que fa al resultat. El matx d’avui, contra el Gran Penya, serà l’únic en el qual ens podíem considerar “favorits” a priori i tot el que no fos una victòria posaria molt complicada la permanència.

El que sí s’ha constatat és que, com sempre, els jugadors comencen el torneig amb manca de ritme i que, sens dubte, l’empresa de la permanència es presenta molt coll amunt: aquest grup II de Primera és molt dur i a sobre hi ha 4-5 candidats més a la permanència, que ben bé es poden anar “matant” entre ells i deixar la quota de salvació en uns 3 punts.

El matx d’avui ha tingut un bon nombre de partides que no s’han acabat de desequilibrar, i ben bé es podria dir que podria no haver caigut de la nostra banda o acabar perfectament en empat. El Gran Penya de Vilanova ha venut cara la seva pell, però potser han pecat d’excés de conservadorisme en algunes partides on han ofert taules sense esperar més estona al desenvolupament del matx. Les partides més obertes són les que han acabat en victòria d’uns o altres. Per als locals, han posat els punts els dos primers taulers (Amigó i Felipe Vera) i Xavi Serrano, que no tenia un atac definitiu, però el seu rival s’ha deixat una torre. Crec que aquesta ha estat la jugada que ha acabat decantant el matx.

Per contra, hem patit derrotes als taulers 7 i 8 (David Vigo i Alex Sáez), on ambdós jugadors han pres certs riscos i han acabat cedint. Enguany és probable que haguem de guanyar-nos les garrofes per baix, i avui només hem sumat 1,5 punts als 5 darrers taulers, per 4 punts els quatre primers. Però, com diem cada any: millor anar agafant el ritme i alhora tenir un puntet al sarró.

El Catalunya B dóna una altra lliçó

L’equip B altre cop quedava enquadrat en un complicat grup de Preferent, contra equips de molt nivell. L’any passat el podem considerar de “proesa” per aconseguir punts contra rivals superiors per salvar els mobles. I enguany sembla que va pel mateix camí i, de seguir la bona línia d’avui, no hauria de tenir problemes per mantenir-se en una zona tranquil·la de la taula. El Catalunya B el formen sobretot jugadors experts i madurs que al per equips solen jugar per sobre del seu elo, i això és una garantia.

En el matx d’avui, ha guanyat per la mínima el Sant Josep B, que l’any passat va venir a “escombrar”, i avui ha tornat amb el marcador a zero. Els de Badalona han vingut amb un jugador menys i això ha estat determinant perquè els nostres inclinessin la balança. Molt bé especialment “els de sota”, com un ben tornat Manolo Vargas i els joves Ponce i Marc Petit, amb victòries claus.

Els equips C i D, amb bones perspectives

Tampoc entrava dins dels pronòstics la victòria del Catalunya C contra el Comtal B, que podria presentar un senyor equip, però finalment ha resultat un rival batible. Les victòries del B i el C són una excel·lent notícia perquè ens permetrà començar a calcular en quins llocs cal amarrar els punts i, si cal, moure jugadors cap al D, que avui ha perdut per la mínima amb el Foment D, però que té totes les opcions de permanència si l’ajudem convenientment. Menció a part per Marc Juan, que ha esgarrapat taules en un interminable final inferior, després de 4 hores i mitja i prop de 100 jugades.

Els equips “sense pressió”, E i F, també han fet un bon paper: l’E ha guanyat 3-1 al Montcada D, amb victòries dels “juniors” Magí Bernat i Jofre Marquès (debutant avui). I l’equip F ha cedit 1,5-2,5 contra el Gavà C, però ha servit per fer debutar 3 nous socis molt fidels i actius: Manuel Núñez, Jordi Solís i Xavi Giner.

Aquests dos darrers, per cert, juntament amb Dani Fentes, Marc Petit i Xavi Torrents van assolir la fita, diumenge passat dia 13, de classificar l’equip E de la Copa per a la Final Catalana, que es jugarà el dia 7 d’abril a Tarragona. Enhorabona!

Jordi Amigó, campió social de ràpides 2013

Ahir dissabte 19 de gener a la tarda, després de l’Assemblea de socis, es va disputar el tradicional torneig social de ràpides. El triomf va ser per al nostre número 1, amb els mateixos punts que David Vigo, i amb Rubén Martín al tercer lloc.

Jordi Morcillo

No hay comentarios:

Publicar un comentario