domingo, 27 de enero de 2013

Catalunya per Equips 2013 Ronda 2


2ª ronda: El Catalunya treu un bon empat a Sant Martí

El Catalunya segueix complint a nivell de resultats en aquest os que és el Grup II de la Primera Divisió catalana. Avui ha sumat mig punt contra el seriós equip del Sant Martí, que presentava un lleuger avantatge en l’elo mitjà, però moltes temporades de diferència pel que fa a experiència en la 1a Divisió. A priori es podia considerar un bon resultat, però vist el desenvolupament del matx i altres resultats del grup, potser podríem haver aspirat a més.
Les cinc taules en els cinc primers taulers parlen de la igualtat del matx d’avui. Al cap d’unes tres hores de joc, els locals agafaven avantatge, amb la meva derrota en una fluixa partida contra Evarist Pérez. En aquell moment el marcador assenyalava un 2,5-1,5 (tres taules d’Amigó, Pau Juan i Felipe Vera), però el pronòstic del matx no era pessimista, ja que teníem algunes partides amb igualtat i altres amb possibilitats raonables de guanyar. Rubén Martín també treia taules en un final molt delicat amb dames i peons a punt de coronar, mentre que el jove Alejandro Sáez obtenia una victòria clau, en un moment molt important per a ell i l’equip (3-3).
De les quatre partides restants, finals lleugerament superiors per a Xavi Serrano i David Vigo; lleugerament inferior per a Ernest Bernat; i peó de més però amb apurs de temps per a Pedro Serrano. El rival d’en Pedro es deixava peça neta i el nostre jugador tenia prou sang freda per no deixar opció al rival; al seu costat, Ernest Bernat entrava en un final de peons perdut (4-4). Les posicions de les partides Llerins-Vigo i Fernández-Díaz – X.Serrano s’anaven “morint” poc a poc i no hi ha hagut manera de desequilibrar. 5-5 i amb la sensació que mai no hem tingut el matx perdut i en alguns moments hem vist la campanada a prop.
Com ja pronosticàvem, els rivals directes són molts (potser 5 ó 6) i ja es comencen a “matar” entre ells. Auguro un d’aquells grups en què hi ha més diferència entre el tercer i el quart que entre el quart i el novè. Almenys, aquest punt i mig ens permetrà tenir opcions de permanència quasi fins al final.

Els equips filials segueixen en dinàmiques positives
El Catalunya B ha tornat a demostrar que és equip de Preferent amb sobrietat, guanyant contundentment a l’Ateneu Barcelonès per 2,5-7,5. Amb dos punts al sarró, enguany evitarà els neguits de l’any passat i, qui sap, potser donarà algun ensurt a algun altre candidat a l’ascens.
L’equip C ha guanyat contundentment a l’Ideal Clavé D, que ha presentat només a 5 jugadors. Al voltant de les 12h, el marcador ja assenyalava un 0-5. Igual que el B, el C és un equip perfectament instal·lat a la categoria. A nivell general, el club no ha incrementat el nivell del primer equip, però el segon i tercer equip sí que s’han vist beneficiats per algunes noves incorporacions a la zona mitja.
Qui sí que s’ho haurà de treballar serà l’equip D, que avui ha encaixat un “set” en blanc (6-0) contra l’Ateneu Colon C. L’objectiu, tot i el 0/2, sembla factible tenint en compte que hi ha una “vacant” al grup, i que si cal l’equip pot ser reforçat per jugadors més experts.
Excel·lent segueix sent la dinàmica del Catalunya E, avui amb 3 jugadors escolars. A pocs metres de l’equip A, l’equip E ha guanyat 0,5-3,5 al Sant Martí H. Dos jugadors mereixen menció pel seu bon estat de forma: Magí Bernat i Marc Juan, que ho venen demostrant els diumenges i els divendres (en el Campionat Escolar de Barcelona).
I bones notícies també des d’Esplugues, on el nostre encara inexpert equip F ha guanyat 0,5-3,5 a l’Espluguenc B. Potser la millor notícia del dia, o almenys la que té més simbolisme és la victòria de l’Alicia Ibarguren. Una dona que, amb 70 anys i després de més de 3 anys assistint a classe, jugant la majoria de rondes del per equips, avui ha aconseguit el seu primer triomf en aquest torneig, després de potser una vintena de partides. Un premi a la constància, a l’esperit de superació i a les ganes de no rendir-se mai.

Jordi Morcillo

No hay comentarios:

Publicar un comentario