miércoles, 30 de enero de 2013

II OBERT D’ESCACS ACTIUS DEL CATALUNYA ESCACS CLUB 2013


1.         El torneig és obert a tots els jugadors amb llicència federativa en vigor amb un elo català inferior a 2350. És disputarà el diumenge 5 de maig.

2.         El torneig es jugarà pel sistema suís a 9 rondes; l’aparellament es farà mitjançant 
el programa informàtic “Swiss Manager”.

3.         Horaris estimats de les rondes:

             Matí:

            10.15 h. presentació de jugadors 
            10.30 h. 1a ronda 

            Tarda:
            16.15 h. 5a ronda 
            20.30 h. Clausura i entrega de premis         


            Ritme de joc: 15 minuts + 5 segons per jugada a caiguda de bandera (finish).


4.         El local de joc serà Rector Triadó, 53 (Casinet d'Hostafrancs) És jugarà al Teatre (Planta Baixa). El local està adaptat per a persones amb discapacitat.

5.         Vàlid per a elo català segons normativa 1.1 d'evaluació d'elo català

6.         Seran eliminats els jugadors que no es presentin a una ronda sense avís o causa justificada.

7.         Premis (els individuals de quantia econòmica no són acumulables)     

1r.
2n.
3r.
4r.
5è.
200 €+Trofeu
150 €
100 €
60 €
40 €

ELO FCE
1r

2n

3r
2000 a 2149
60 €+Trofeu


40€

Inscripció gratuïta Open de Sants 2013
1850 a 1999
60 €+Trofeu


40€

Inscripció gratuïta Open de Sants 2013
1700 a 1849
60 €+Trofeu


40€

Inscripció gratuïta Open de Sants 2013

                   Trofeu al millor sub-10, sub-12, sub-14, sub-16 i +65


8.         En acabar la darrera ronda se sortejarà l’ordre dels següents sistemes de desempat: Bucholz Total, Bucholz -1, Bucholz Mitjà, Progressiu FIDE.

9.         Les decisions dels àrbitres seran inapel·lables.

10.       Director del Torneig:  Miguel Ayllón
            Àrbitre principal:         Jordi Morcillo (AN)
            Àrbitre auxiliar:           David Vigo (AC)
           
11.       Drets d’inscripció: 

            General: 15 € 
            Menors de 18 anys (nascuts el 1995 i posteriors): 12 €
Majors de 65 anys (nascuts el 1948 i anteriors): 12 €
Socis Catalunya Escacs Club: 8 €

12.       L’organització es reserva el dret de rebutjar una inscripció, sempre per motius fonamentats.

13.              Per inscriure’s:

Telèfon: 620341266  (Jordi Morcillo)
(Deixar missatge a la bústia de veu, enviar SMS o missatge de Whatsapp)

Email:

La inscripció es considerarà acceptada un cop es confirmi per part de l’organització.

Termini: Dissabte 4 de Maig a les 15.00 h
A les 20:00h es farà públic l’aparellament de la primera ronda a la web: www.chess-results.com

14.       Qualsevol punt no previst en el present reglament es resoldrà aplicant la normativa de la FCE, i en general la de la FIDE.

15.       La participació en el torneig, suposa, per part del jugador l’acceptació d’aquestes            normes.


            Barcelona a 28 de gener de 2013

domingo, 27 de enero de 2013

Catalunya per Equips 2013 Ronda 2


2ª ronda: El Catalunya treu un bon empat a Sant Martí

El Catalunya segueix complint a nivell de resultats en aquest os que és el Grup II de la Primera Divisió catalana. Avui ha sumat mig punt contra el seriós equip del Sant Martí, que presentava un lleuger avantatge en l’elo mitjà, però moltes temporades de diferència pel que fa a experiència en la 1a Divisió. A priori es podia considerar un bon resultat, però vist el desenvolupament del matx i altres resultats del grup, potser podríem haver aspirat a més.
Les cinc taules en els cinc primers taulers parlen de la igualtat del matx d’avui. Al cap d’unes tres hores de joc, els locals agafaven avantatge, amb la meva derrota en una fluixa partida contra Evarist Pérez. En aquell moment el marcador assenyalava un 2,5-1,5 (tres taules d’Amigó, Pau Juan i Felipe Vera), però el pronòstic del matx no era pessimista, ja que teníem algunes partides amb igualtat i altres amb possibilitats raonables de guanyar. Rubén Martín també treia taules en un final molt delicat amb dames i peons a punt de coronar, mentre que el jove Alejandro Sáez obtenia una victòria clau, en un moment molt important per a ell i l’equip (3-3).
De les quatre partides restants, finals lleugerament superiors per a Xavi Serrano i David Vigo; lleugerament inferior per a Ernest Bernat; i peó de més però amb apurs de temps per a Pedro Serrano. El rival d’en Pedro es deixava peça neta i el nostre jugador tenia prou sang freda per no deixar opció al rival; al seu costat, Ernest Bernat entrava en un final de peons perdut (4-4). Les posicions de les partides Llerins-Vigo i Fernández-Díaz – X.Serrano s’anaven “morint” poc a poc i no hi ha hagut manera de desequilibrar. 5-5 i amb la sensació que mai no hem tingut el matx perdut i en alguns moments hem vist la campanada a prop.
Com ja pronosticàvem, els rivals directes són molts (potser 5 ó 6) i ja es comencen a “matar” entre ells. Auguro un d’aquells grups en què hi ha més diferència entre el tercer i el quart que entre el quart i el novè. Almenys, aquest punt i mig ens permetrà tenir opcions de permanència quasi fins al final.

Els equips filials segueixen en dinàmiques positives
El Catalunya B ha tornat a demostrar que és equip de Preferent amb sobrietat, guanyant contundentment a l’Ateneu Barcelonès per 2,5-7,5. Amb dos punts al sarró, enguany evitarà els neguits de l’any passat i, qui sap, potser donarà algun ensurt a algun altre candidat a l’ascens.
L’equip C ha guanyat contundentment a l’Ideal Clavé D, que ha presentat només a 5 jugadors. Al voltant de les 12h, el marcador ja assenyalava un 0-5. Igual que el B, el C és un equip perfectament instal·lat a la categoria. A nivell general, el club no ha incrementat el nivell del primer equip, però el segon i tercer equip sí que s’han vist beneficiats per algunes noves incorporacions a la zona mitja.
Qui sí que s’ho haurà de treballar serà l’equip D, que avui ha encaixat un “set” en blanc (6-0) contra l’Ateneu Colon C. L’objectiu, tot i el 0/2, sembla factible tenint en compte que hi ha una “vacant” al grup, i que si cal l’equip pot ser reforçat per jugadors més experts.
Excel·lent segueix sent la dinàmica del Catalunya E, avui amb 3 jugadors escolars. A pocs metres de l’equip A, l’equip E ha guanyat 0,5-3,5 al Sant Martí H. Dos jugadors mereixen menció pel seu bon estat de forma: Magí Bernat i Marc Juan, que ho venen demostrant els diumenges i els divendres (en el Campionat Escolar de Barcelona).
I bones notícies també des d’Esplugues, on el nostre encara inexpert equip F ha guanyat 0,5-3,5 a l’Espluguenc B. Potser la millor notícia del dia, o almenys la que té més simbolisme és la victòria de l’Alicia Ibarguren. Una dona que, amb 70 anys i després de més de 3 anys assistint a classe, jugant la majoria de rondes del per equips, avui ha aconseguit el seu primer triomf en aquest torneig, després de potser una vintena de partides. Un premi a la constància, a l’esperit de superació i a les ganes de no rendir-se mai.

Jordi Morcillo

lunes, 21 de enero de 2013

Catalunya Per Equips Ronda 1


Campionat de Catalunya per equip 2013

El Catalunya debuta amb bon peu

El primer equip del Catalunya ha començat la temporada del retorn a Primera (després de jugar per últim cop el 2002) amb bon peu, sobretot pel que fa al resultat. El matx d’avui, contra el Gran Penya, serà l’únic en el qual ens podíem considerar “favorits” a priori i tot el que no fos una victòria posaria molt complicada la permanència.

El que sí s’ha constatat és que, com sempre, els jugadors comencen el torneig amb manca de ritme i que, sens dubte, l’empresa de la permanència es presenta molt coll amunt: aquest grup II de Primera és molt dur i a sobre hi ha 4-5 candidats més a la permanència, que ben bé es poden anar “matant” entre ells i deixar la quota de salvació en uns 3 punts.

El matx d’avui ha tingut un bon nombre de partides que no s’han acabat de desequilibrar, i ben bé es podria dir que podria no haver caigut de la nostra banda o acabar perfectament en empat. El Gran Penya de Vilanova ha venut cara la seva pell, però potser han pecat d’excés de conservadorisme en algunes partides on han ofert taules sense esperar més estona al desenvolupament del matx. Les partides més obertes són les que han acabat en victòria d’uns o altres. Per als locals, han posat els punts els dos primers taulers (Amigó i Felipe Vera) i Xavi Serrano, que no tenia un atac definitiu, però el seu rival s’ha deixat una torre. Crec que aquesta ha estat la jugada que ha acabat decantant el matx.

Per contra, hem patit derrotes als taulers 7 i 8 (David Vigo i Alex Sáez), on ambdós jugadors han pres certs riscos i han acabat cedint. Enguany és probable que haguem de guanyar-nos les garrofes per baix, i avui només hem sumat 1,5 punts als 5 darrers taulers, per 4 punts els quatre primers. Però, com diem cada any: millor anar agafant el ritme i alhora tenir un puntet al sarró.

El Catalunya B dóna una altra lliçó

L’equip B altre cop quedava enquadrat en un complicat grup de Preferent, contra equips de molt nivell. L’any passat el podem considerar de “proesa” per aconseguir punts contra rivals superiors per salvar els mobles. I enguany sembla que va pel mateix camí i, de seguir la bona línia d’avui, no hauria de tenir problemes per mantenir-se en una zona tranquil·la de la taula. El Catalunya B el formen sobretot jugadors experts i madurs que al per equips solen jugar per sobre del seu elo, i això és una garantia.

En el matx d’avui, ha guanyat per la mínima el Sant Josep B, que l’any passat va venir a “escombrar”, i avui ha tornat amb el marcador a zero. Els de Badalona han vingut amb un jugador menys i això ha estat determinant perquè els nostres inclinessin la balança. Molt bé especialment “els de sota”, com un ben tornat Manolo Vargas i els joves Ponce i Marc Petit, amb victòries claus.

Els equips C i D, amb bones perspectives

Tampoc entrava dins dels pronòstics la victòria del Catalunya C contra el Comtal B, que podria presentar un senyor equip, però finalment ha resultat un rival batible. Les victòries del B i el C són una excel·lent notícia perquè ens permetrà començar a calcular en quins llocs cal amarrar els punts i, si cal, moure jugadors cap al D, que avui ha perdut per la mínima amb el Foment D, però que té totes les opcions de permanència si l’ajudem convenientment. Menció a part per Marc Juan, que ha esgarrapat taules en un interminable final inferior, després de 4 hores i mitja i prop de 100 jugades.

Els equips “sense pressió”, E i F, també han fet un bon paper: l’E ha guanyat 3-1 al Montcada D, amb victòries dels “juniors” Magí Bernat i Jofre Marquès (debutant avui). I l’equip F ha cedit 1,5-2,5 contra el Gavà C, però ha servit per fer debutar 3 nous socis molt fidels i actius: Manuel Núñez, Jordi Solís i Xavi Giner.

Aquests dos darrers, per cert, juntament amb Dani Fentes, Marc Petit i Xavi Torrents van assolir la fita, diumenge passat dia 13, de classificar l’equip E de la Copa per a la Final Catalana, que es jugarà el dia 7 d’abril a Tarragona. Enhorabona!

Jordi Amigó, campió social de ràpides 2013

Ahir dissabte 19 de gener a la tarda, després de l’Assemblea de socis, es va disputar el tradicional torneig social de ràpides. El triomf va ser per al nostre número 1, amb els mateixos punts que David Vigo, i amb Rubén Martín al tercer lloc.

Jordi Morcillo